Ieguldot ES fondu finanšu līdzekļus, Jelgavas Amatu vidusskolā veikta infrastruktūras uzlabošana un mācību aprīkojuma modernizācija. Līdz ar to šobrīd pilnībā ir renovētas un sakārtotas divas Jelgavas Amatu vidusskolas ēkas, kā arī labiekārtots pagalms pie nama Akadēmijas ielā 25 un Elektrības ielā 8.

Jelgavas Amatu vidusskolā modernizēta mācību vide
 

Būvdarbu gaitā rekonstruēti vairāki mācību kabineti, skolas rekreācijas telpas, izveidota pāreja uz jaunajām piebūvēm, labiekārtoti abi pagalmi, teritoriju apzaļumojot un pie abām ēkām izveidojot nelielu autostāvlaukumu, velonovietnes, kā arī visa skolas teritorija šobrīd ir iežogota.

Paplašinot topošo pavāru iespējas, skolas ēkai Akadēmijas ielā 25 uzcelta piebūve un iegādāts moderns aprīkojums izglītības programmā “Ēdināšanas pakalpojumi”. Līdz ar mācību programmas pilnveidi skolā ir plānots atvērt pusdienu kafejnīcu – audzēkņi pasniedzēju vadībā katru darbdienu gatavos maltīti, un šeit par samaksu varēs paēst gan skolas darbinieki un audzēkņi, gan arī citi jelgavnieki.

Jauns aprīkojums iegādāts arī izglītības programmā “Šūto izstrādājumu ražošanas tehnoloģija”. Ir iegādātas modernas  šujmašīnas un šajā specialitātē ieviestas digitālās tehnoloģijas, kas nodrošinās, ka konstruēšana un modelēšana turpmāk varēs notikt arī datorprogrammā – skola iegādāsies ploteri jeb lielizmēra printeri, ar kuru varēs drukāt jau gatavas apģērba piegrieztnes.

Veikta arī nepieciešamā informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un aprīkojuma iegāde izglītības programmā “Metālapstrāde”. Uzceltajā piebūvē paplašināta metālapstrādes laboratorija, tajā izveidotas 11 jaunas darba vietas, kas visas aprīkotas ar modernām metināšanas iekārtām. Būtisks ieguvums metālapstrādē ir jaunā lokšņapstrādes zāle, kurā varēs apgūt specifiskas kompetences lokšņapstrādes ciparvadības darbgaldu lietošanai. Šī zāle ir ierīkota Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Metālapstrādes mācību parkā, kas ir galvenā praktisko mācību bāze skolas audzēkņiem CNC darbgaldu apgūšanā. Projekta gaitā iegādāts lāzers metāla lokšņu griešanai, automātiskā materiālu noliktavas sistēma, atjaunota tehnika desmit parka metināšanas posteņos, nodrošinot iespēju mācīties uz jaunākās paaudzes metināšanas iekārtām, iegādāts metāla locīšanas darbgalds ar CNC vadības sistēmu, metināšanas CNC robotroka/manipulators, kas var strādāt arī kā 3D plazmas griezējs.

Jelgavas Amatu vidusskolā modernizēta mācību vide
 
Jelgavas Amatu vidusskolā modernizēta mācību vide

Līdz ar moderno tehnoloģiju iesaisti mācību procesā skolai radusies nepieciešamība pēc papildu datorklases, tāpēc projekta gaitā izveidota vēl viena datorklase ar 14 darba vietām

Jelgavas Amatu vidusskolā modernizēta mācību vide

Projekta gaitā arī pārbūvēts sporta laukums pie Jelgavas 4. sākumskolas, izveidojot to par daudzfunkcionālu sporta stadionu, kuru sporta nodarbībām un sacensībām izmanto Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi, kā arī individuāli var izmantot jelgavnieki. Sporta laukums ikvienam interesentam pieejams jau no 2019. gada rudens.

sporta laukums Jelgavā

 
Jelgavas Amatu vidusskolā modernizēta mācību vide

Vidusskolas atjaunošanas kopējās izmaksas ir 5 026 235 eiro, ES fondu ieguldījums ir 3 110 950 eiro.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība