Šodien, 12. februārī, iepazīt vietu, kur tiek “sadalīta un pieskatīta” Eiropas Savienības (ES) fondu nauda, Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) bija ieradušās 18 ēnas. “Bija ļoti forši!”, vērtē Aleta; arī ēnas bija lieliskas, jāatzīst.

Rīta cēlienā ēnas pulcējās uzzināt, kas tad Centrālā finanšu un līgumu aģentūra tāda ir – ko tā dara, kāds no šī darba ir labums Latvijas iedzīvotājiem un arī to, kādi tad esam mēs – aģentūras darbinieki.

Par to, ka šeit tiek “sadalīta un pieskatīta” jeb administrēta Eiropas Savienības fondu nauda, ēnas jau zināja. Sīkāk par saviem pienākumiem katrai no ēnām pastāstīja CFLA  darbinieki, kuri šogad pieņēma ēnas. Viņu vidū – arī aģentūras direktora vietnieks, dažādu struktūrvienību vadītāji, speciālisti un ES fondu projektu vadītāji un Zemgales nodaļas kolēģi, kas savām ēnām bija sagatavojuši  īpašu programmu, apmeklējot arī nule kā ar ES fondu atbalstu izveidoto Restaurācijas centru Jelgavā.

 
Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu
 

Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu
 
Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu

ES fondu ieguldījumu dažādība, ko ikdienā varam novērtēt un sajust, var pārsteigt – modernas skolas, slimnīcas, atjaunotas pilis un citas kultūrvēsturiski vērtīgas ēkas, gludi ceļi, tīrs dzeramais ūdens, jaunas dabas takas, iespēja mācīties jaunas prasmes, kas ļauj strādāt labāk, pat veselīga dzīvesveida mācīšanās – atbalstītas tiek ļoti dažādas jomas.

Mūsu ēnas devās iepazīt vienu no aktivitātēm, kas tiek īstenota ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu – slidošanu, ko veselības veicināšanas projekta ietvaros organizē Rīgas domes Labklājības departaments. Paldies Volvo sporta centram un tā direktoram Ērikam Miļunam par sirsnīgo un viesmīlīgo uzņemšanu! Aktīvā nodarbība mūsu ēnošanās dienu piepildīja ar smaidiem, prieku un arī veselības uzlabošanu.

 
Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu

Centrālās finanšu un līgumu aģentūra un Finanšu ministrija ir saistītas ne vien veicamo uzdevumu ziņā, bet abas iestādes atrodas arī vienā ēkā. Mūsu ēnas bija priecīgas, ka izdevās satikt arī finanšu ministru Jāni Reiru.

Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu

No Balviem uz Rīgu ceļu mērojusī 11. klases skolniece Aleta saka: “Ļoti atsaucīgi darbinieki, negaidīju, ka visi būt tik ļoti pretimnākoši, pozitīvi. Ir, no kā ņemt piemēru! Bija ļoti forši! Milzīgs paldies ēnu devējam un visiem pārējiem. Un slidot bija aizraujoši!:))”

Paldies ēnām, kuras izvēlējās savu dienu veltīt CFLA darba iepazīšanai!

 
Ēnu dienā iepazīst daudzveidīgo ES fondu atbalstu