Jau trešo gadu žurnāls "Iepirkumi" sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju un Finanšu ministriju organizēja Iepirkumu Gada konferenci un Iepirkumu Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Konferenci, kas notika 17. janvārī, ar svinīgu uzrunu atklāja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne un žurnāla "Iepirkumi"  valdes loceklis Kaspars Rozenkopfs.

Konferencē "Intelektuāla iepirkuma radošie risinājumi" ar savu pieredzi un zināšanām dalījās Iepirkumu uzraudzības biroja un Uzņēmumu reģistra, kā arī komunikācijas aģentūras, pašvaldības, IT uzņēmuma, arhitektūras nozares un citi profesionāļi. Tā kā iepirkuma procesā iesaistītas ir divas puses, tad konferences mērķis bija sapulcināt vienuviet gan pasūtītājus, gan piegādātājus, lai runātu par šā brīža problemātiku iepirkumu jomā un rast inovatīvākos risinājumus. Savukārt paneļdiskusijas “Kā izvērtēt kvalitāti radošumam un profesionalitātei?” laikā dažādu jomu eksperti diskutēja meklējot atbildes radošuma sākumam iepirkumos un kā atrast līdzsvaru prasībās, lai profesionalitāte nodrošinātu kvalitāti.

Iepirkumu Gada balvas 2018 žūrija, kurā strādāja Finanšu ministrijas, Iepirkumu uzraudzības biroja, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvj,i pasniedza balvu trijās nominācijās.

  • Nominācija “Gada iepirkuma speciālists”

Jolanta Suipe
SIA Vidzemes slimnīcas Juridiskās un iepirkumu nodaļas juriste – iepirkumu speciāliste

  • Nominācija “Iepirkumu Simpātija”

LR Uzņēmumu reģistra rīkotais  metu konkurss
“Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmas uzturēšana un publisko reģistru modernizācija” (id.Nr. UR 2018/2)

  • Nominācija “Gada iepirkums”

Rīgas Tehniskās Universitātes rīkotais atklātais konkurss
“Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes mācību korpusa Zunda krastmalā 10 un publiskās auditorijas Zunda krastmalā 8, Rīgā, jaunbūvju būvprojektu izstrāde, autoruzraudzība un būvdarbi RTU Inženierzinātņu un viedo tehnoloģiju centra izveides ietvaros” (id.Nr. RTU 2018/46), līgumcena 12 676 200 euro bez pvn.

Pasniegtas Iepirkumu gada balvas 2018

Informāciju sagatavoja
Inga Ceplīte
projekta “Iepirkuma Gada balva 2018” komunikācijas vadītāja