No 30. septembra līdz 4. oktobrim notiek  akcija Dienas bez rindām 2019, ko organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar iestādēm, pašvaldībām un bibliotēkām visā Latvijā. Akcijā piedalās arī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Akcijas mērķis ir iedrošināt sabiedrību pieteikt valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski, kā arī iepazīstināt ar e-pakalpojumu dažādību, lai veicinātu paradumu maiņu – ar dažādām dzīves situācijām saistītās formalitātes ātrāk un ērtāk nokārtot tiešsaistē. 

Visu nedēļu vairāk nekā 340 iestādēs Latvijā varēs saņemt konsultācijas par e-pakalpojumiem – kādi e-pakalpojumi pieejami, kas nepieciešams, lai lietotu e-pakalpojumus, kur tos atrast, kā pieteikt, kā saņemt atbildi utt.

Aicinām iesaistīties E-pakalpojumu zināšanu viktorīnā, kurā noskaidrosim erudītākos e-pakalpojumu pārzinātājus.

Par savu pieredzi aicinām stāstīt sociālajos tīklos, ierakstiem pievienojot tēmturus  #dienasbezrindām2019 un #daridigitāli.

Viktorīna par e-pakalpojumiem

Visas nedēļas garumā Latvijas mērogā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par e-pakalpojumiem, piedaloties e-pakalpojumu zināšanu viktorīnā. Tā būs pieejama ikvienam interesentam vietnē mana.latvija.lv no 30.septembra līdz 6.oktobrim.  Ar viktorīnas noteikumiem var iepazīties šeit: Lejupielādēt .pdf 

Viktorīna pieejama arī šeit 

Viktorīnas mērķis – noskaidrot erudītākos e-pakalpojumu zinātājus. Balvas paredzētas gan individuāliem viktorīnas dalībniekiem, gan iestādēm (pašvaldībām, bibliotēkām), kuru klienti būs aktīvākie un erudītākie viktorīnas aizpildītāji.

E-pakalpojumi iestādēs

Vairāk nekā 340 iestādes visā Latvijā aicina izmantot iespēju pieteikt valsts un pašvaldību pakalpojumus elektroniski, bet, ja līdz šim to neesat darījuši – spert pirmo soli digitālajā pasaulē un ar zinošu konsultantu palīdzību pieteikt savu pirmo e-pakalpojumu!

Norisinās akcija