Ieguldot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, Vidzemes slimnīcā pārbūvēta Ambulatorā daļa un Funkcionālās diagnostikas nodaļa, kā arī slimnīcas ieejas mezgls un kāpņu telpa. 

Šo telpu pārbūve tika veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta  “Kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana Vidzemes slimnīcā, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru” ietvaros. No projekta attiecināmajām izmaksām - 6 285 877 eiro, 5 342 995 eiro tiek finansēti no ERAF,  valsts budžeta finansējums 565 729 eiro. 

Vidzemes slimnīca ir reģionāla daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kas atrodas 108 km attālumā no Rīgas. Tā nodrošina ne tikai diennakts medicīnisko palīdzību 200 000 Vidzemes reģiona iedzīvotājiem, bet arī piedāvā medicīnas pakalpojumus - gan stacionāros, gan ambulatoros - ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Neskatoties uz epidemioloģisko situāciju, pagājušajā gadā Vidzemes slimnīcā tika nodrošināti vairāk nekā 38 tūkstoši ambulatorie apmeklējumi.

Vairāk par projektu - esfondi.lv

valmieras slimnīca