Ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu Ventspils Augstskolā pabeigti būvniecības darbi, pielāgojot  mācību ēkas “A” korpusu cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

 “A” korpusa ēka bija vienīgā augstskolas daļa, kurā nebija paredzēta pārvietošanās iespēja starp un pa ēkas stāviem cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat cilvēkiem ar kustību traucējumiem nebija iespējama pārvietošanas starp “A” un “B” korpusiem, jo vienīgā iespējamā pārvietošanās no un uz “A” korpusu notika tikai pa ārpusi. Arī ēkā esošie sanmezgli nebija piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Pēc būvdarbiem visos “A” korpusa stāvos pieejams lifts ar 630 kg celtspēju, nodrošinot iebraukšanu ratiņkrēslu lietotājiem un to pavadošajām personām. Lai nodrošinātu pārvietošanās iespējas starp “A” un “B” korpusiem galerijā, tika izveidots diagonālais invalīdu pacēlājs. Galerijā veikta pārbūve, izlīdzinot pārejas grīdas līmeni, nosiltināta grīda, veikta logu pārbūve un apsildes ķermeņu pārcelšana, izvietojot grīdas apkures radiatorus zemgrīdas kanālos. Visos četros “A” korpusa stāvos izbūvēti jauni sanmezgli, tos pielāgojot cilvēku ar kustības traucējumiem vajadzībām, un A korpusa ieeja veidota kā stiklota alumīnija konstrukcija ar divām automātiskajām durvīm. Gaiteņos demontētas sadalošās durvis, lai atvieglotu pārvietošanos, un nomainītas esošo kāpņu telpu durvis.

ERAF finansējums sedza 85% no kopējām būvdarbu izmaksām – 273 789 eiro, 15% - valsts budžeta finansējums. vairāk par projektu - esfondi.lv

ventspils augstskola

Ventspils Augstskolas “A” korpuss pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem
 
Ventspils Augstskolas “A” korpuss pielāgots cilvēkiem ar kustību traucējumiem
  
ventspils augstskola