Plānoto maksājuma pieprasījumu iesniegšanas grafika aktualizēšana
- līdz 1. februārim! 

Februārī tiks aktualizēts finanšu disciplīnas 2021. gada plāns - Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) aicina visus finansējuma saņēmējus rūpīgi izvērtēt iespējamos riskus, kas varētu ietekmēt projekta naudas plūsmu, un nepieciešamības gadījumā aktualizēt plānoto maksājuma pieprasījumu iesniegšanas grafiku (PMPIG) līdz š.g. 1. februārim (ieskaitot). 

Atbilstoši Ministru kabineta 16.12.2014. noteikumu Nr. 784 (51.1 – 51.5 punkti) nosacījumiem 2021.gada maksājumu pieprasījumu iesniegšanas plāna izpilde tiks mērīta pēc PMPIG, kas būs aktuāls uz 2021.gada 1.februāri.

Atgādinām - par kalendārā gada plāna neizpildi, kas pārsniedz 25% no 2021.gada plāna, var tikt samazināta projekta attiecināmo izdevumu summa par starpību, kas pārsniedz 25% no neizpildes.

Finansējuma saņēmējiem, kuriem līdz š.g. 1.februārim vēl nebūs noslēgti līgumi/ vienošanās par projektu īstenošanu, gada plāna izpilde tiks mērīta pret pirmo apstiprināto PMPIG.

Gan gada plānā, gan izpildē tiek ņemti vērā visu veidu maksājuma pieprasījumi, t.i. - avansa, starpposma un noslēguma maksājuma pieprasījumi, savukārt finansējuma avota ziņā – tikai ES fondu un Valsts budžeta finansējums. 

Plašāka informācija par PMPIG aktualizēšanu un iesniegšanu, kā arī par finanšu disciplīnas jautājumiem (izņēmumu gadījumu paplašinātās interpretācijas, Covid-19 ietekmes skaidrojumi u.c.) pieejama sadaļā "Palīgs finansējuma saņēmējiem". 

Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar savu projekta vadītāju!

 

datori un dokumenti