Naukšēnu novada pašvaldība, pilnveidojot sociālo pakalpojumu infrastruktūru, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu ir izveidojusi specializētas darbnīcas pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. 

 
māls

"Vispirms sāksim darboties ar mālu, vēlāk ir doma strādāt ar koku un papīru. Būs dažādas attīstošas nodarbības, arī kustību terapija un individuālas konsultācijas. Domājot par fizisko veselību, dienas ritmā iekļausim pastaigas ārā un vingrošanu. Mūsuprāt, šādas nodarbības palīdzēs cilvēkiem sajust sevi kā personību, paaugstinās viņu pašvērtējumu," par specializēto darbnīcu pakalpojuma sākšanu stāsta Naukšēnu novada sociālā dienesta vadītāja Aleksandra Ločmele.

Projekta ietvaros ir veikta telpu atjaunošana  “Mazaldaru” ēkā, ierīkota apkures sistēma un siltās grīdas, izbūvētas sanitārās telpas.

2020. gada otrajā pusē tika iegādātas mēbeles un keramikas darbnīcām nepieciešamās iekārtas.Šīs darbnīcas būs nodarbību vieta ne tikai Naukšēnu, bet arī Rūjienas un Mazsalacas novadu iedzīvotājiem.

 
āboli
virtuve

Tāpat turpmāk šeit plānots sniegt arī dažādus citus nepieciešamos pakalpojumus klientiem, piemēram, mazgāt veļu, apmeklēt sociālo prasmju pilveidošanas nodarbības. 

“Mazaldari” ir daļa no vēsturiskā Naukšēnu muižas centra, kas atrodas Rūjas upes krastos Ziemeļvidzemē. 

Vairāk par projektu - esfondi.lv.

naukšēni
 
nauksēnu darbnīcas

naukšēni