Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda 5 miljonu līdzfinansējumu Ķemeros iekārtos dabas tūrisma centru un parku. Būvdarbus plānots uzsākt šogad un pabeigt 14 mēnešu laikā.

Dabas tūrisma centra ekspozīcijas apmeklētāju mērķa grupa ir skolas vecuma bērni un jaunieši, ģimenes ar bērniem, vietējie un ārvalstu tūristi, kas apmeklē centru, lai piedalītos izglītojošās nodarbībās par dabas procesiem, izklaidētos, izmantojot ar mūsdienīgām tehnoloģijām aprīkotā multifunkcionālā zālē, kā arī jebkurš dabas mīļotājs, kurš ieradīsies projekta teritorijā, lai izzinātu dabu un tajā notiekošos procesus brīvā dabā parka teritorijā, kā arī izmantos iespēju mierīgai atpūtai vai dabas vērošanai jebkurā diennakts stundā.

Projekta īstenošanas rezultātā pieaugs saimnieciskās darbības veikšanai piemēroto teritoriju platība, uzlabosies pilsētvide, tiks radītas jaunas darbavietas, izveidots tūrisma galamērķis, tādējādi paaugstinot pilsētas un tās ietekmes areāla ekonomisko izaugsmi. Publiskās infrastruktūras izveidošana uzņēmējdarbības un tūrisma atbalstam ir svarīgs priekšnosacījums Ķemeru apkaimes attīstībai, cilvēku labklājībai un uzņēmējdarbības konkurētspējai.

Projekta rezultātā izbūvētā dabas izglītības centra ēka būs energoefektīva, kā arī tajā esošo uzņēmumu darbiniekiem tiks nodrošinātas nepieciešamās darba vides un ergonomikas prasības. Šāda ēka nodrošinās ilgtspējīgu un videi draudzīgu teritoriālo attīstību.

ķemeru dabas centra vizualizācija

Vizualizācija