2020. gada izskaņā nodotas ekspluatācijā divas Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes – Jūrmalas pilsētas Ķemeru pamatskolas ēka, kā arī Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēka. Abās ēkās ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu uzlabota energoefektivitāte.

Atjaunota Ķemeru pamatskola - arhitektūras piemineklis

 

ķemeru pamatskola

Ķemeru pamatskolas ēka Tukuma ielā 10, Jūrmalā, ir Latvijas brīvvalsts laika skolu ēku paraugs,vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, kas ekspluatācijā nodota 1936. gadā. 

Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums piešķirts darbiem, kas veicina ēkas energoefektivitāti: ēkas piebūves ārsienu, pamatu, cokolu, aiļu, pagraba un augsējā pārseguma siltināšanai, apkures sistēmas pārbūvei, elektroinstalācijas un apgaismojuma nomaiņai, ventilācijas sistēmas pārbūvei, logu un durvju nomaiņai. 

Līdz ar paveiktajiem būvdarbiem ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai tā ieguvusi arī jaunu izskatu – atjaunota klasiskā stilā celtās būves fasāde un baltās kolonnas pie ieejas, respektējot vēsturisko mantojumu un saglabājot sākotnējās detaļas.

Jūrmalas pilsētas dome projektu īstenojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ES fondu programmā.  "Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās". Vairāk par projektu - esfondi.lv

 

ķemeru pamatskola

 

ķemeru pamatskola


 

 

Jūrmalā ar ES fondu finansējumu atjaunotas divas skolas

  

Jūrmalā ar ES fondu finansējumu atjaunotas divas skolas
Jūrmalā ar ES fondu finansējumu atjaunotas divas skolas

 

ķemeru pamatskola

Atjaunota peldbaseinu ēka Jūrmalas Sporta skolā

 

jurmalas sporta skola

Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēka ekspluatācijā nodota 1990.gadā un nozīmīgi remontadrbi tajā nebija veikti. Tagad, īstenojot ES fondu līdzfinansētu projektu ēkas pārbūvei un energoefektivitātes paaugstināšanai, samazinājušies siltuma zudumi ēkā, ēka kļuvusi modernāka, ērtāka lietošanai, uzlabojies vides kvalitāte un komforta līmenis, kā arī uzlabojies ēkas vizuālais izskats un pilsētas tēls kopumā. 

Mūsdienīgais un ērtais iekārtojums veicinās gan vietējo iedzīvotāju interesi par baseinu apmeklējumu, gan dos iespēju Jūrmalā piesaistīt arī starptautiska mēroga sacensības. 

Jūrmalas pilsētas dome projektu īstenojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ES fondu programmā 4.2.2.  "Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās". Vairāk par projektu - esfondi.lv

 

baseins jurmalā
baseins_jurmala

 

baseins

Foto: Artis Veigurs un CFLA.