Trešdien, 7. oktobrī, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņi un pedagogi uzsāk mācību procesu jaunajā piebūvē Alejas ielā. Pateicoties jaunbūvei, turpmāk skola spēs nodrošināt būtiski modernākas un mūsdienu prasībām atbilstošas telpas.

Liepājas dizaina vidusskola

Jaunajā skolas ēkā (Alejas ielā)  mājvieta būs Koka izstrādājuma dizaina nodaļai, Metālizstrādājuma dizaina nodaļai, tur atradīsies arī juvelieru darbnīca, kompozīcijas klases un tehnoloģijas telpas. Jaunajās telpās būs arī interjera dizaina un arhitektu nodaļas, rasēšanas un projektēšanas klases, mūsdienīgi aprīkota atpūtas telpa audzēkņiem ar pieeju bibliotēkai.  Ēkas otrajā stāvā atradīsies multimediju un reklāmas dizaina nodaļas, kā arī datorklases.

Vēsturiskajā ēkā atradīsies Tekstilizstrādājumu dizaina un Ādas izstrādājumu dizaina nodaļas. Turklāt sētas mājā, kurā līdz šim bija Reklāmas dizains, Multimediju dizains un Metālizstrādājumu dizains, tuvākajā nākotnē atradīsies Bērnu mākslas skola un Keramikas izstrādājumu dizains un veidotava.

Toma ielas ēkā, kurā līdz šim bija vispārizglītojošo priekšmetu telpas ļoti saspiestā variantā, kā arī Ādas izstrādājumu dizaina, Tekstila izstrādājumu dizaina nodaļa un veidotava, turpmāk atradīsies tikai vispārizglītojošo priekšmetu telpas.

Liepājas dizaina vidusskola

Topošie mākslinieki un dizaineri uzsāk mācības jaunajās LMMDV telpās Alejas ielā
 
Topošie mākslinieki un dizaineri uzsāk mācības jaunajās LMMDV telpās Alejas ielā

No projekta kopējām izmaksām - 3,9 miljoniem eiro - 3,3 miljonus sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) projekta Nr.8.1.3.0/17/I/002 "Profesionālās izglītības un kompetences centra "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" kultūrizglītības mācību vides modernizēšana" ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola
www.lmmdv.edu.lv