Otrdien, 29. septembrī, Ķīpsalā, Zunda krastmalā 10 notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) un koplietošanas auditoriju centra jaunās ēkas Spāru svētki. Šis ir ilgi gaidīts vēsturisks mirklis, jo pēc DITF pārcelšanās uz jauno ēku visas RTU inženierzinātņu fakultātes būs koncentrētas vienuviet – RTU Studentu pilsētiņā. 

Patlaban DITF mācību korpusi atrodas netālu no Ķīpsalas, taču pirmoreiz fakultātes vēsturē tai būvē jaunu, īpaši DITF vajadzībām piemērotu ēku. Tajā būs ne tikai auditoriju telpas un laboratorijas, bet arī koplietošanas auditoriju centrs lielu pasākumu rīkošanai. RTU Studentu pilsētiņā bāzētās fakultātes būs savienotas ar īpašām galerijām tā, lai studenti, mācībspēki un apmeklētāji varētu pa iekštelpām brīvi nokļūt no vienas ēkas nākamajā.

RTU ir pirmā Latvijas augstskola, kas savu studentu pilsētiņu Ķīpsalā sāka būvēt jau 1965. gadā. RTU aug par Baltijā lielāko un modernāko inženierzinātņu centru, tāpēc aug arī universitātes studentu pilsētiņa. Fakultātes tiek renovētas, kā arī būvētas no jauna. Patlaban Ķīpsalā atrodas sešu inženierzinātņu fakultāšu ēkas, moderna Laboratoriju māja un Zinātniskās bibliotēkas jaunā ēka — Studentu māja, kā arī studentu dienesta viesnīcas un peldbaseins.

Eiropas Savienības fondu atbalsts jaunās fakultātes tapšanā piešķirts divu projektu ietvaros:«Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu un viedo tehnoloģiju centra infrastruktūras attīstība Viedās specializācijas jomās» no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) piešķirti vairāk nekā 27 miljoni eiro, un «Rīgas Tehniskās universitātes infrastruktūras attīstība STEM studiju programmu modernizēšanai», kur ERAF ieguldījums ir gandrīz 10 miljoni eiro. 

Mārtiņš Brencis

Svinīgajā brīdī klāt bija arī CFLA direktors Mārtiņš Brencis

 
RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte atzīmē Spāru svētkus

 
RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte atzīmē Spāru svētkus

RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte atzīmē Spāru svētkus