Ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu Ogres tehnikumā tapusi jauna multifunkcionālā halle, kur audzēkņiem būs iespēja īstenot gan sporta, gan radošās aktivitātes. Jauno telpu svinīgā atklāšana notika pirmdien, 5. oktobrī. 

Ogres tehnikuma jaunā sporta halle

Jaunajā hallē izveidots basketbola laukums ar transformējamiem groziem un diviem volejbola laukumiem, atsevišķi izveidota trenažieru telpa, kā arī aerobikas/horeogrāfijas zāle. Sporta zālē vienlaicīgi var notikt nodarbības divām klasēm, zāli sadalot ar speciālu transformējamu aizkaru. Savukārt skatuve izveidota tā, lai mēģinājumu process netraucētu sporta aktivitātēm.

Hallē izbūvētās skatītāju tribīnes sniedz iespējas rīkot pasākumus 995 skatītājiem ar 680 sēdvietām zālē un 315 sēdvietām tribīnēs. Kopējā jaunbūves platība ir 2204 kv.m. un tās izveidē ieguldīti gandrīz 2,8 miljoni eiro ES fondu un valsts budžeta līdzekļu. 

Kopējās ES fondu investīcijas Ogres tehnikuma modernizācijai - 4,7 miljoni eiro

Ogres tehnikuma multifunkcionālās halles celtniecība tika uzsākta 2018. gadā. Projekta īstenošanas laikā tika modernizēta un pilnveidota Ogres tehnikuma infrastruktūra, sekmējot mācību vides atbilstību tautsaimniecības vajadzībām un darba tirgus prasībām, tādējādi uzlabojot profesionālās izglītības pieejamību. Multifunkcionālās halles jaunbūve ir daļa no ES fondu līdzfinansētā projekta - tā ietvaros Ogres tehnikums ir modernizējis arī mācību infrastruktūru Rankas teritoriālajā struktūrvienībā un pārbūvēja dienesta viesnīcas telpas Ogrē. Kopējais ES fondu ieguldījums Ogres tehnikuma infrastruktūras attīstīšanai ir vairāk nekā 4,7 miljoni eiro. 

 

Atklāta Ogres tehnikuma multifunkcionālā sporta zāle
Atklāta Ogres tehnikuma multifunkcionālā sporta zāle

  

ogres tehnikums

ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodā profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai kopumā piešķirti 104 milj. eiro ES fondu un valsts budžeta līdzfinansējuma. Finansējums piešķirts aprīkojuma un iekārtu iegādei 17 prioritāro izglītības tematisko jomu vai programmu grupās, mācību un koplietošanas telpu un āra laukumu infrastruktūras modernizēšanai vai jaunu izveidei, metodiskā centra funkciju stiprināšanai, dabaszinātņu (fizika, ķīmija, bioloģija) un matemātikas kabinetu iekārtošanai un jaunu izveidei, IKT ieviešanai un ergonomiskas mācību vides izveidei. Paredzēts, ka projekta noslēgumā būs pilnībā modernizētas 70-80% profesionālās izglītības iestāžu.

Visi foto: Roberts Beķers/ Ogres tehnikums