Aizvadītajā nedēļas nogalē Aglonā durvis vēra Radošo industriju centrs - ar Eiropas Savienības fondu atbalstu tapušajā ēkā komersantiem būs pieejamas nomai telpas uzņēmējdarbības veikšanai. Svinīgais brīdis atzīmēja ar dziesmām, dejām, pateicībām un tradicionālo sarkanās lentes pārgriešanu - kopš ieceres rašanās 2016. gadā līdz šim brīdim paveikts liels darbs. 

Radošo industriju centra atklāšanas pasākums Aglonā

Radošo industriju centrs ir daļa no Preiļu, Aglonas un Riebiņu novada pašvaldību kopīgi īstenotā projekta “Preiļu novada un ietekmes areāla pašvaldību uzņēmējdarbības vides infrastruktūras attīstība”. Divstāvu ēkā ar kopējo platību 681 m² izvietotas dažāda lieluma darba telpas, kas tiks nodotas nomā komersantiem, savukārt pie ēkas labiekārtota teritorija ar auto stāvlaukumu, zālienu un gājēju zonu. 

Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta ietvaros 2019. gadā jau pabeigti pašvaldības ielu un ceļu pārbūves darbi sešos objektos, savukārt  autoceļa “K-2 Dunski – Deņeva – Kastuļina  II kārta (Aglonas novads, Kastuļinas pagasts) pārbūves darbi ir praktiski pabeigti (0.000-2.680 km Aglonas novads, Kastuļinas pagasts), šobrīd tiek kārtota noslēguma dokumentācija objekta nodošanai ekspluatācijā. Kopumā tiks uzlabota Aglonas novada ceļu infrastruktūra 5,48 km garumā. Visu ieceru realizāciju paredzēts pabeigts līdz 2021. gada februāra vidum. 

Kopējās projekta izmaksas (ieskaitot ceļu infrastruktūru) - 4,73 miljoni eiro, no tām 3,65 miljoni eiro tiek segti no ERAF.

Projekta mērķis ir paaugstināt Viduslatgales novados (Preiļu, Aglonas un Riebiņu) esošo uzņēmumu sasniedzamību, attīstīt uzņēmējdarbību un paaugstināt konkurētspēju, uzlabot novada pievilcību, revitalizējot degradētās teritorijas novadā, līdz ar to arī veicinot potenciālu sociālo, ekonomisko aktivitāšu un pakalpojumu nodrošināšanu novadu un apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem.

 
Aglonā atklāts Radošo industriju centrs