Šodien, 20. novembrī, Dobelē svinīgi atklāj jauno Dobeles novada izglītības iestāžu Dabaszinātņu mācību centru, kas tapis ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Dobelē atklāj jauno Dabaszinātņu mācību centru

Jaunas klases un reģionālais mācību centrs

Jaunuzceltajā Dabaszinātņu mācību centrā Dobeles Valsts ģimnāzijas un Dobeles 1. vidusskolas skolēni ķīmiju, bioloģiju, fiziku, matemātiku un informātiku varēs apgūt desmit jaunās klašu telpās. Tajās pieejami moderni informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi un aprīkojums, ergonomiskas mēbeles un modernas laboratorijas iekārtas. Tāpat Dabaszinātņu mācību centrā izvietots 1700 kvadrātmetru plašais Dobeles Valsts ģimnāzijas reģionālais mācību centrs.

Dobelē atklāj jauno Dabaszinātņu mācību centru

Atjauno arī Dobeles sākumskolu un būvē jaunu sporta zāli

Projekta “Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros ir ne vien uzbūvēts Dabaszinātņu mācību centrs, bet arī dienesta viesnīca, kas šobrīd tiek aprīkota ar mēbelēm. Tāpat ir atjaunotas arī Dobeles Valsts ģimnāzijas telpas, tiek pārbūvēta Dobeles sākumskola un būvēta jauna sporta zāle. Projekta īstenošanā kopumā ir plānots ieguldīt 11,8 miljonus eiro, no tiem ERAF līdzfinansējums -  3,5 miljoni,   pilnībā modernizējot Dobeles Valsts ģimnāziju, Dobeles 1. vidusskolu un Dobeles sākumskolu, kur izglītību iegūst vairāk nekā 1500 skolēnu. Projektu paredzēts pabeigt līdz 2021. gada martam.

 
Dobelē atklāj jauno Dabaszinātņu mācību centru

AR ES fondu atbalstu modernizēs vairāk nekā 100 skolas

Kopumā ar ERAF atbalstu līdz 2023. gadam paredzēts modernizēt 100 - 115 vispārējās izglītības iestāžu, kur izglītību apgūst vairāk nekā 47 tūkstoši skolēnu.