Trešdien, 4. decembrī, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ar memoranda parakstīšanu pievienojusies to valsts pārvaldes iestāžu pulkam, kas sadarbībā ar klientiem apliecinājušas apņēmību ievērot “Konsultē vispirms” principu.

Anita Krūmiņa, CFLA direktore: “Parakstīt apņemšanos par “Konsultē vispirms”  principa ievērošanu varu pārliecinoši – kā sadarbības iestāde Eiropas Savienības (ES) fondu sistēmā šo principu praktiski jau esam ievērojuši ilglaicīgi. Prasības ES fondu projektu īstenošanā ir striktas un skaidri definētas, tādēļ mūsu misija ir palīdzēt tās apzināt, dalīties ar zināšanām un uzkrāto pieredzi, un pastāvīgi pilnveidoties un augt arī pašiem – CFLA darbiniekiem. Mēs nevaram atcelt prasības, kas projekta īstenotājam jāizpilda, taču varam būt atsaucīgi palīgi ceļā uz mērķu sasniegšanu.”

Ekonomikas ministrijas virzītā iniciatīva “Konsultē vispirms” paredz, ka principa ieviešana ļaus sasniegt labāku rezultātu normatīvo aktu ievērošanā, kā arī nodrošinās efektīvāku un atvērtāku sadarbību starp uzraugošajām iestādēm un uzņēmējiem. Iestāžu galvenais pienākums ir nodrošināt, ka uzņēmēji zina un izprot savus pienākumus, un tos godprātīgi pilda.

CFLA paraksta memorandu par atbalstu iniciatīvai “Konsultē vispirms”

Foto: Ekonomikas ministrija. "Konsultē vispirms" memoranda parakstīšana un laureātu apbalvošana.